sábado, 11 de septiembre de 2010

Bienvenida


La Associació 'Vers i revers' és una fusió, una feliç fusió de batecs i de trajectòries vitals trobades en un punt il·lusionat i comú.

I, como en tota fusió, l´alliberament d´energía que es produeix és força important. I aquesta energia es transforma en multitud de partícules poètiques que pul·lulen perquè volen ser a l´abast de tots aquells que vulguin agafar-les i contagiar-se del misteri, la màgia i la sensibilitat.

No cal tenir-hi cap predisposició genètica: només cal deixar que les paraules i els silencis envaeixen a poc a poc els nostres sentits i el nostre pensament, i que recorrin les nostres venes amb un pessigolleig que desvetlli les nostres millors sensacions.

Per què `Vers i revers`?: perquè sempre hi ha les dues cares; una dualitat que no ès adversa, sino complementària, perquè l´una no s´entendria sense l´altra. Aixó ens ha de dur a l´equilibri, a l´harmonia que tots cerquem i que també és el gran objectiu de l´expressió poètica.

Aquestes grans oposicions universals són les que estructuren el nostre esperit, les que ens permeten pensar, tant si som una criatura com si som un filòsof. Com podem concebre l´esperit sense oposar-lo al cos, l´infinit sense oposar-lo a allò finit, l´esse sense oposar-lo a l´aparença? Sense els contraris no es pot pensar ni es pot sentir.

En cada persona hi ha una multiplicitat de jos i abocar-se en els extrems implica deixar la zona intermèdia de la complexitat humana. No podem oblidar que dins de cadascú, hi ha un jo progressista i un altre jo conservador. Dins de cadascú, es produeix la polaritat masculí i femení. Tenim, dins nostre, punts de llum i zones fosques, i els uns no s´expliquen sense les altres.

Deia Paul Éluard que hi ha altres mons, però que són en aquest. Així, ara desitgem que us endinseu en els nostres mons particulars i que puguem entre tots compartir-ne un: el de la poesia...


No hay comentarios:

Publicar un comentario